sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Odotan!

Sauna.

Oma sauna. Lämpimänä juuri silloin, kun tuntuu siltä, että saunaan on päästävä. Lauteilla tilaa pötköttää yksin tai yhdessä, ehkä musiikkiakin...oi, oi.

Kuva: Asuntomessut 2013, Estelle


Seinät.

Valkoiset seinät. Kuin tyhjä suuri taulu, joka odottaa oman kodin elämisen jälkiä.  Tauluja, valokuvia, hyllyjä tai vain valkoista, puhdasta seinää!Keittiö.

Uusi keittiö. Kaikki omalla paikallaan, tavarat siististi (ainakin teoriassa) laatikoissaan. Liesi, jonka kuumentumista ei tarvitse odottaa ja jääkaappi,  johon mahtuu viisihenkisen perheemme viikko-ostokset sullomatta. Ja ne valkoiset kaapinovet.
Keittiömaailman mallikeittiö

Kodinhoitohuone.

Kodinhoitohuone!8)

Kuva:www.kodinvalaistus.fi

Miten muilla raksoilla, mitä odotatte eniten?


16 kommenttia:

 1. Pihaa. Pihan vieressä humisevia puita, ikiomia nekin. Tilaa. Valoa. Avaruutta. Toimivaa, suurta eteistä! Kuraeteistä! Pihasaunaa. Takkatulen lämpöä. (Väliaikaisasunnossa asuminen alkaa jo toden teolla kyllästyttää, mutta eipä ainakaan ole vaikea keksiä asioita joita odotan uuteen taloon muuttaessa!)
  Ihana blogi teillä, seuraan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takan mä unohdin listalta täysin! Mut sitä mä todella odotan myös. Eipä sellaista(kaan) ole ennen ollut. Mutta hei! TÄNÄÄN se on talolle tullut. Itse en ole vielä kyllä nähnyt, mut eihän se nyt voi olla muuta kuin ihana. ;) Ihania asioita nuo kaikki mainitsemasi muutenkin!

   Poista
 2. Minä odotin ehkä eniten isoa eteistä. Meidän entisen kodin tuulikaappi oli noin neliön kokoinen ja kun kaikki viisi ahtauduimme samaan aikaan sisään, oli tungos taattu. Nyt uudessa kodissa karkasi ehkä mopo käsistä ja eteiseen tuli neliöitä 26, mutta siinä samassa on myös portaat ja käynti useaan huoneeseen. Muuten odotin kyllä juuri noita samoja asioita kuin sinäkin ja niistä myös olen nauttinut eniten tämän kolmen viikon asumisen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo kommentointikin saunaanne, näytti ihanan rentouttavalta paikalta. Ja tuo eteinen on tosiaan luksusta. Täällä vuokrakolmion eteisessä on muutamana aamuna ollut pinna vähän kireänä...heh.

   Poista
 3. Kodinhoitohuonetta! Kun on kuivannut viimeksi eilen kurapukuja, hanskoja ja pipoja kylpyhuoneessa suihkunurkan yläreunalta roikottaen ja pitänyt viimeiset pari vuotta makuuhuoneen pysyvänä kalusteena pyykinkuivaustelinettä, arvostaa tilaa, joka on tarkoitettu näille toiminnoille.
  Keittiötä! Nyt "kokkaan" pienessä rivitalokeittiössä, jossa myös ruokapöytä sijaitsee. Tasoa, jolla voi tehdä jotain, on about puoli metriä, muu tila on käytössä kahvinkeittimelle ym. Tilaa tulee ainakin tuplasti lisää nimenomaan ruoanvalmistukseen. JEE!
  Niitä vain omia seiniä. Ei naapureita kuulemassa lasten ja aikuisten välistä sananvaihtoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinhoitohuonetta! Keittiötä! Seiniä! JEEE! Tiedän tunteen.8)

   Poista
 4. Salalukija ilmoittautuu :) .

  Näin projektin alussa odotan eniten elementtien pystytyspäivää. Sitä miltä talon ulkomuoto näyttää. Ajatus valmiista talosta tuntuu vielä epätodelliselta, mutta tällä hetkellä odotan tilaa ympärilleni ja sitä, että kodinkoneita voi huoleti käyttää yhtä aikaa - vanhassa kerrostalokaksiossa kun tahtovat sulakkeet posahdella turhan avokätisestä sähkönkäytöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ilmoittaudun takaisin.8)
   Projektin edetessä sitä tosiaan odottaa eri asioita. Mutta muistan kyllä sen epäuskoisen tunteen, että tuleeko tästä joskus vielä ihan oikea talo..Vieläkin musta tuntuu välillä ihan uskomattomalta, että tuossa on meidän talo, johon MEIDÄN on tarkoitus muuttaa...

   Poista
 5. Kodinhoitohuonetta ja toimivaa keittiötä. Ja sitä kun ei koko ajan palele.

  Juuri NYT odotan eniten ensi viikkoa kun saamme kuittauksen että rakennuslupa on jätetty! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kovaa koota. Onnea rakennusluvan saamiseen, siitä se lähtee!8)

   Poista
 6. Odotan eniten, ensimmäistä yötä omassa sängyssä omassa uudessa kodissa! Olemme viimeiset puoli vuotta asuneet muiden nurkissa (lue: äitini luona, mieheni anoppilassa ja lapsen mummulassa). Joten oman tilan tarve on järjetön! Oma keittiö, oma sänky, oma sauna.. Ja se oman kodin rauha, ai että! Tässä vaiheessa projektia aletaan olemaan jo vahvasti voiton puolella :)
  Ihana postauksen aihe! Odotusta on ilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että oma tila tulee tarpeeseen!Vaikka taidatte sittenkin olla turvallisesti kainalossa.8)Mutta välissä on seinät ja oven saa kiinni. Onhan se aivan ihanaa. Voiton puolella ollaan juu. Siellä ja täällä. Jotenkin vähän ihmeellistäkin, että pian ollaan jo pintavaiheessa. Mä itse asiassa odotan sitäkin, että näen millaista tulee olemaan muilla bloggareilla, jotka on samassa vaiheessa. Odottelemisiin! Ja tekemisiin!

   Poista
 7. Ihana Ihana Ihana! Tästä postauksesta levisi hymy kasvoille :) Ystäväsi on iloinen puolestasi! Pian sullakin on kodinhoitohuone, jossa... voi kerätä pyykkiä kasoittain;) Pian säkin murehdit, että kuka nämä 180M2 imuroi? Kivaa se silti on, kun on vaaleaa, avaraa ja tilaa :) Pian se on muutto edessä, ystäväin <3

  Halauksin A

  VastaaPoista
 8. Odotan omaa pihaa, omia sääntöjä ja kahta suihkua! Lisäksi säilytystilaa ja autotallia. Rakennuslupa saatu ja kaivuutyöt aloitettu. Haave kuitenkin tuntuu vielä etäiseltä, kuitenkin päivä päivältä todellisemmalta. Kesäkuussa taloelementit saapuvat <3

  VastaaPoista
 9. Säilytystilaa! 8))Oma pihakin kuulostaa ihanalta ajatukselta, mutta toistaiseksi se vaikuttaa meidän osalta aika toivottomalta. No, on hommia ja odotettavaa sitten tulevillekin vuosille.8) Tsemppiä teidän projektiin!

  VastaaPoista