lauantai 24. elokuuta 2013

Nurmikon ja perunapellon kasvatusta

Nopea tarina nurmikon "kasvatuksestamme".
1. Piha laitettiin kuntoon nurmikon istutukseen asti hieman ennen muuttoa.
2. Taivaalta ei satanut kuukauteen vettä juuri pisaraakaan.
3. Sadettaja lauloi.
4. Vaikka nurmi tarvitsee vettä, rikkaruohot eivät ilmeisestikään tarvitse.
5. Nurmikon tilalla kasvaa rikkaruohoa.
6. Paljon.
7. Ihan älyttömästi.
8. Yhteys Kekkilään, josta multamme on tullut (multa, joka toimittajan mukaan maksaa vähän enemmän, mutta on taatusti hyvää)
9. Jaa...meille tuli just SE erä, johon oli päässyt tuulen mukana jauhosavikkaa.
10. Lainaus Wikipediasta: "Hankalan rikkakasvin jauhosavikasta tekee sen runsas siementuotto: pölytyksen onnistuessa yksi yksilö tuottaa noin 3 000 siementä, joiden itävyys säilyy maassa yli 10 vuotta."
11. Iso piip.
12. Reklamaatio Kekkilään.
13. Vastaus Kekkilästä: "Reklamaationne on talletettu laadunvalvontaamme."
14. Kiva juttu. Vielä kivempaa olisi, jos tekisitte sille jotain. Kun maksaa priimasta, olisi kiva, jos saisi maksun vastineeksi priimaa.
15. Kitkemistä.
16. Kitkemistä.
17. Kitkemistä.
18. Kitkemistä ja kasoittain kitkettyä rikkaruohoa pitkin pihaa.
19. Kitkemistä ja kasoittain kitkettyä rikkaruohoa pitkin pihaa. Mihin hittoon tuo kaikki laitetaan?
20. Sanoinko mä jo, että kitkemistä? 8)

Tältä piha näytti pahimmillaan, juuri ennen leikkuuta. Rikkaruohoa kasvoi myös multakasoissa, joita pihaan tuotiin tulevia istutuksia varten.Kitkemisten ja alasleikkuiden jälkeen. Paljon parempi jo, mutta vieläkin on paljon työtä tehtävänä. Pihassa on reikiä, joita kitkeminen aiheutti. Saimme ohjeen puutarhurilta pitää rikkaruohon (ja nurmen) lyhyenä. Useampia kohtia täytyy vielä uudelleenkylvää. Ja tokihan rikkaruohoa siellä seassa vielä kasvaa.

6 kommenttia:

 1. Eeeiih... Mä en kyl olis voinu hillitä itteeni, olisin varmaan vaatinu niitä tulemaan kitkemään ja palauttamaan rahat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8) No olisivat kyl melkein saaneet kyllä tulla! 8)

   Poista
 2. Aika murheellisen näköinen, mutta hienosti olette onnistuneet tuon kitkemään. Meillä paikkaillaan viime kesän nurmikkoa ja meillä taas tontin nurkalla on ollut jo pari kuukautta kaupungilta saamamme multakasa, jossa ei kasva rikkaruohon ruohoakaan. Saa nähdä saammeko nurmikon kasvamaan siinä... Tarkoitus olisi levittää se ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo itse nurmikonsiemen näyttää olevan vahvaa, joten kyllä siitä varmaan vielä ihan hyvä nurmi tulee. Onnea teidänkin istutukseen, rikkaruohot pysykööt poissa!;)

   Poista
 3. Ei Voi Olla Totta :(!! Komealta tuo mun silmään jo näyttää, jos se yhtään lohduttaa.... Mutta harmillista, varsin harmillista... Onko siellä terassin teko jo alkanut? Siltä näyttäisi ;). T. Koukkuun jäänyt kitkijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattele!Ja niinku me ajateltiin et suurimmat tästä vaan noukitaan...pian se olit sitten tuon näköinen! 8) Mut kyl se siit! Terassin pohjat on valmiina, nyt kun joku vaannaputtais ne laudat paikoilleen! Onneks on talkooporukkaa tulossa...;) Oliko meillä muuten siihen jotain suunnitelmaa?! 8)

   Poista