maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pihatyöt alkoivat -taas

Suunnitellut pihanparannustyöt alkoivat tänään. Pihaa kohotetaan ja muotoillaan hieman, jotta vedet saataisiin edellistä paremmin kulkemaan pihalla. Pihaan kaivetaan myös vielä yksi salaoja. Mukavaa on se, että piha tullee entistä parempaan kuntoon. Ei-niin-mukavaa on se, että tällä hetkellä koko piha näyttää aikamoiselta kuravelliltä.

Omat pihasuunnitelmani eivät edellisestä kerrasta kovinkaan ole muuttuneet, mutta pieniä tarkennuksia toki tehtiin. Terassin edessä oleva nurmi rajataan istutuksin autokatoksen edessä olevasta alueesta. Oikealle tullee sireenejä, vasemmalla on nyt jo perinteisiä norjanangervoja. Ne ovat ehkä jonkun mielestä vähän tylsiä ja perinteisiä puskia, mutta minä pidän niiden kukinnoista. Halusin myös, että pihassa kukat ovat pääosin valkoisia. Väriläiskiä tulee sitten kesäkukista, jos siltä tuntuu.Näiden pensasrajausten väliin tulee muurikivin rajattu alue, johon on tarkoituksena istuttaa erilaisia havuja. Myös jonkinlainen riippapuu, olisi tarkoitus saada tähän istutusaltaaseen. Pihamme on erittäin aurinkoinen, joten sopivia kasviehdotuksia otetaan vastaan, vaikka itselläni onkin jo muutama sopiva mielessä.

Nurmialueelle istutetaan pari hedelmäpuuta, myöhemmin varmasti myös kulkuväylän toiselle puolella olevalle nurmialueelle. Se osa pihasta on tarkoitus vähän niinkuin pyhittää lasten jutuille. Trampoliinia täällä odotetaan jo kovasti.

Terassin eteen tulee myös istutusalue, mutta senkin istutukset jäävät varmaan myöhempään ajankohtaan. Katsotaan, mihin aika ja rahat tällä kertaa riittävät...

Vrummm!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti