perjantai 3. elokuuta 2012

Muutto takana, talosuunnitelmat edessä

Muutto on takana. Kaaos oli välillä aikamoista. Tavaraa oli ja on enemmän kuin ihminen tarvitsee. Nyt alkaa tavarat kuitenkin olla paikoillaan. Kyllä tässä uutta odotellessa aikansa hyvin viettää.
Ennen muuttoa kävimme virallisesti tekemässä kaupat Mittava Kodin kanssa. Sen jälkeen Torniossa on toimittu nopeasti. Meidän piirustusten perusteella on tehty uudet kuvat ja kaikki näytti olevan melkolailla kunnossa. Lupaahan emme ole vielä(käänj) saaneet, joten kaupan ehtona oli luonnollisesti luvan saaminen. Jos kaikki kuitenkin menee hyvin, talopaketin pitäisi tulla tontille marraskuun ekalla viikolla ja pystytyksen kerrottiin kestävän korkeintaan kolme viikkoa. Ensin rakennetaan runko, sitten tulee aluskatesennus ja lopuksi vesikate. Noin tiivistettynä.
Nyt odotellaankin talokylttiä, jonka ilmoitettiin pian kotiin saapuvan.

Lisäksi olemme saaneet Talobitilta sähköpistekuvat. Sen verran olemme niitä ehtineet tutkailla, että sovitunkaltaisilta ratkaisut vaikuttivat. Joitakin ratkaisuja täytyy vielä pohtia ja siksi onkin mukavaa, että ensi viikolla pääsemme tutustumaan Talobitin studioon Vantaalle. Korkean olohuoneen valaistus on esimerkiksi yksi pohdituttavista asioista. Siihen otamme mielellämme  ehdotuksia. Koska taidamme olla ainakin tällä seudulla ensimmäisten joukossa Talobitin kyydissä hiukan jännittää, miten kaikki sujuu. Toisaalta, ehkä me olemme se mainos, joiden mukaan pitäisi saada lisää asiakkaita. Näin ollen voisi kuvitella, että hommat hoidetaan hyvin.

Sähköpistekuvista sitten huomasimmekin, että nyt olisi varmaan korkea aika alkaa tehdä kiintokalustesuunnittelua. Kuten olen jo todennut keittiön osalta se on omin nokin jo alkanutkin, mutta nyt on asia otettava siis virallisestikin työn alle. Kivaa!

3 kommenttia:

 1. Moi! Olemme kanssa lähtemässä Talobitin kyytiin ja menossa Vantaalle studioon lokakuussa kahden viikon päästä. Olisi kiva kuulla miten teillä suunnittelu ja kaupanteko meni. Mitää hyvää ja mitä jäi mietityttään? Me ottaisimme heidän kauttaan kaiken eli sähköt, viemäröinnit sekä maalämmön (myös porauksen). Syysterkkuja ja tsemppiä raksaamiseen!

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Meillä on suunnittelu sujunut melko mutkattomasti, vaikka myyjämme on itsekin vasta opettelemassa hommiaan. Kaikesta on otettu selvää, jos asiaa ei ole tiedetty. Ja samoin kuin teillä meillä tulee myös koko homma heiltä. Sähkö ja Lvi-kuvat saatiin melko nopeasti sopimuksen kirjoittamisen jälkeen. Niihin teimme sitten haluamamme muutokset. Mitään ihmeellisyyksiä meillä ei niissä ole (Pääosin kakkostason "tavarat" taloon sopivin muutoksin ovat meillä valittuina . Itse esittely Vantaalla ei kovin kummoinen ollut. Siellä oltiin vähän rakennusvaiheessa, kun siellä kävimme.Ehkä se on nyt jo paremmassa vaiheessa. 8) Mutta tuli siellä muutama varmistus epävarmoihin asioihin. Ehkä olisimme myös jo aikaisemmassa vaiheessa kaivanneet esim. valaistussuunnittelua. Toisaalta siitäkin tuli kuitenkin ihan toivotunlainen. Ainakin näin paperilla. 8)Kysele tarkennuksia,jos siltä tuntuu. Tsemppiä myös teille! Missä päin Suomea rakennatte?

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mekin pääsimme käymään Vantaalla ja saimme valaistuksen kuosiin. Siitä olimme kaikken epävarmempia kun ledvalaistus on meille täysin uutta. Mennään aikaslailla samoilla spekseillä kun teilläkin eli kakkostasolla. Pihavalot hankimme itse osittain. Alamme ensi keväänä raksaamaan Forssan seudulle maaseudun rauhaan. Joten meillä on vielä aikaa suunnitella rauhassa. Käymme vuodenvaihteen jälkeen yhdessä Talobitin valmistuvassa kohteessa Porissa. Siellä saadaan sitten lisävarmuutta valintoihin ja näkee oikeassa mittasuhteessa mitä sinne on valittu. Meillä tehdään sen jälkeen pistekuvat sun muut. Tässä välissä kerkeämme suunnitella autotallin loppuun että tiedämme mitä sähköistyksiä siellä tarvitaan seka keittiön. Kaikennäköisiin asioihin sitä tarviikin ottaa kantaa joihin ei ole omassa kodissa aiemmin kiinnittänyt kummosempaakaan huomiota. Te olette jo tositoimivaiheessa. Täällä ollaan kyllä jo kovin malttamattomia. Tonttia ei ole vielä lohkottu mutta toivomme että pääsemme sen tänä syksynä vielä raivaamaan. Tsemppiä sinne teille!

  VastaaPoista