keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Asuntomessuilla Tampereella - keittiöistä

Viime viikolla teimme ideointivisiitin Tampereen asuntomessuille. Päällimmäisenä mielessä omasta näkökulmasta oli katsella keittiöratkaisuja ja saada ideoita lastenhuoneeseen. Muutakin toki. Melkein kaikki omakotitalot ehdittiin ja jaksettiinkin kiertää. Muutama talo oli niin luksusta että niissä ei omiin talosuunnitelmiin ollut paljon tarttumapintaa (vaikka toki upeita olivatkin), mutta muutamat olivat kovinkin lähellä sitä mitä itse on ajatellut tai mihin oma budjetti riittää. Omaksi suosiksi nousi talo Estelle. Siinä oli jotain sellaista, mikä jäi mieleen. Ihana saunaosasto, kiva keittiö, hienot maalaukset seinillä ja itse talon mallikin oli mukava.

Keittiöt olivat kokonaisuudessaan aika lailla yhdestä muotista ainakin värimaailman suhteen. Valkoista ja mustaa. Siis sellaista, mikä itselläkin on ollut mielessä. Vai olisiko sitä sittenkin vain katsellut enemmän niitä mustavalkoisia keittiöitä?


Nämä kuvat ovat suosikistani talosta Estelle. Päävärinä tässä musta, itselle ehkä mieluisampi olisi siis se valkoinen pääväri ja siihen ripaus mustaa tai harmaata. Saareke suunnitelmiimme on piirretty ja itse halusin nimenomaan, että siinä olisi tilaa parille tuolillekin. Mukavaa olisi, jos tuolien puoleiselle seinustalle mahtuisi pari laatikkoakin kuten tässä näkyy olevan.
 Tämä kuva on Kastellin messutalosta. Meille tulee keittiöön juurikin samanlainen välitilaikkuna. Ikkunalla taitaa olla leveyttä 240cm, joten se on melko pitkä ja onkin vähän laittanut mietintämyssyä savuamaan. Mitäs kaikkea ikkunan alle voi sijoittaa? Siis voiko siihen laittaa lieden, vesipisteen jne. Valaistusasiahan meillä on Talobitin kanssa sovittuna. Lednauhaa ainakin (muistaakseni!) on tulossa keittiöön...
 Tällainen kokovalkoinen miellyttää kyllä siis omaa silmää. Kodinkoneet meillä tulevat myös valkoisena. Se on päätetty. Kunnes toisin päätetään. ;)
 Myös uunin sijoituspaikka mietityttää. Toiveena olisi sijoittaa se ylemmäs, mutta sopiva paikka on toistaiseksi ollut hukassa. Ainakin ennen vanhaan sanottiin, että kylmälaitteita ja uunia ei vierekkäin saisi laittaa, mutta kovin monessa näytti uuni kuitenkin kylmälaitteiden vieressä olevan, joten miten mahtaa asian laita nykyään olla?
Toisaalta myös lieden paikka on vielä kateissa. Alunperin se piirrettiin saarekkeeseen kuten tässä ja useassa muussa kohteessa oli. Hormijuttujen takia sitä sitten muutettiin sille ikkunaseinälle, mutta nyt ole alkanut miettiä sen käytännöllisyyttä siinä. Tarvinnee turvautua johonkin viralliseen keittiösuunnitteluun...
 Tässä Desing- talojen talossa on suurinpiirtein samanlainen pohjaratkaisu keittiölle kuin meillä. Meillä tosin olohuone ei jatku suoraan keittiön " perään" kuten tässä. Olohuone on kuitenkin keittiön yhteydessä.
Myös tässä pohjaratkaisussa on samaa "tyyliä" kuin meillä. Itse en tuosta kulmaratkaisusta tässä kuitenkaan pidä. Myös yläkaappien kohtalo mietityttää. Ovelliset kaapit vai sellaiset ylöspäin avattavat kuten em. Estellen keittiössä taitanee olla.

Viime päivinä olen siis kovasti mietiskellyt keittiöratkaisuja. Viisainta taitaisi ehkä kuitenkin olla aloittaa pohtiminen myös jonkun ammattilaisen kanssa. Ehkä ensi viikolla kun muutto vuokra-asuntoon on ohi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti