sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pohjakuvat ja talon vaihtuvat maisematSain vihdoinkin aikaiseksi tuoda pohjapiirrokset myös tänne. Lähtökohtana suunnittelussa oli lähinnä tilan tarpeen lisääntyminen perheessä. Olohuoneen ja keittiön halusimme toistensa yhteyteen, kuitenkin niin, että keittiö olisi hieman syrjässä (mahdollisine) sotkuineen. Kodinhoitohuoneen halusimme sijoittaa alakertaan, jotta saimme siihen toisen kulkuväylän ulos. Vaikka toisaalta pyykkihuollon kannalta sen olisikin ehkä kätevä olla makuuhuoneiden läheisyydessä. Itse talohan oli jo rakennusmääräyksissä määrätty kaksikerroksiseksi. Yläkertaan toivoimme hiukan yhteistä aulatilaa lapsille. Se ei kovin suuri ole, mutta ajanee asiansa. Jokaiselle lapselle on oma huoneensa vanhempien makuuhuoneen lisäksi. Vierashuonettakin olisimme olleet vailla (Terveisiä vaan tutuille!:)), mutta se oli kuitenkin karsintalistalla, kun neliömääriä alkoi tulla liikaa budjettiin nähden.

Nyt, kun talo on jo pystyssä alkaa ainakin alakerran osalta hieman hahmottamaan millaiselta piirustukset näyttävät käytännössä. Ainakin tila näytti taas suuremmalta kuin pelkkiä perustuksia katsoessa tuntui. Ja sittenhän tilanne luonnollisesti taas konkretisoituu enemmän, kun seiniä aletaan pystyttämään.

Tällä viikolla täällä olikin siis aikamoinen tuuli ja lumimyrsky. Onneksi sentään katto oli saatu paikoilleen ja osa seinistäki villoineen ja tuulensuojalevyineen oli paikoilla. Lisäksi työmiehemme olivat suojanneet seiniä pressuilla. Joten tässä tilanne lauantaina puoliltä päivin kun pystytysporukkaa vielä paiski hommia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti