perjantai 22. maaliskuuta 2013

Talobit tekemässä talotekniikkaa - osa kolme

Tekniikka viikko 3 (ja 1/3 osaa) tehtiin loppuun tällä viikolla. Tällä kertaa hommat kestivät siis hiukan yli viikon. Talolla päivät eivät tosin olleetkaan niin pitkiä kuin viimeksi, kun työporukka oli Pohjois- Suomesta asti. Työt sujuivat melkolailla ok, pieniä (?) kommelluksia väliin toki mahtui. Omaa työpanosta tarvittiin joissakin kohdin aikalailla, jotta etenkin putkimiehen hommat saatiin etenemään. Sanotaan nyt vielä vaikka näin, että kaikilla oli oma käsityksensä oman työnsä työnkuvasta. ;)

Tekniikkaviikko kolmosen ohjelmaan kuului siis johdotus, keskuskytkennät, työmaasähkö sisälle, ilmanvaihtokanavat, kattoläpivientien asennus sekä lämmitysjärjestelmän täyttö ja käyttöönotto (ensi viikolla). Tämän kaiken työn näin maallikkona näin tietysti vain johtojen, putkien ja muun tilpehöörin määrässä. Sähkömiehen kanssa tarkistimme toki katkaisimien, pistorasioiden ja valaisimien paikkoja. Mitään suuria muutoksia ei niihin verrattuna itse sähkösuunnitelmaan tullutkaan. Makuuhuoneen kaapistojen vaihdettua paikkaa muutama pistorasia vaihtoi myös seinää. Myös portaikon pikkuspotit järjesteltiin uuteen muodostelmaan. Myös osa olohuoneen kaiutinvalmiuksista siirrettiin saunaan. Tässä vaiheessa muutoksia oli kuitenkin vielä helppo tehdä.
Tekniikkaviikko kolmosen jälkeen Talobitin "asennusmestari" tuli tekemään välitarkastuksen, jossa sitten vielä voitiin tehdä suunnitelmiin/toteutuksiin (ainakin jonkinlaisia) muutoksia. Samalla tietysti katsottiin, että kaikki on muutenkin kunnossa.
Tämä viikko päättyikin sitten taas villaisiin hommiin ja levytyksen loppuunsaattamiseen. Kiitos apureille!

4 kommenttia:

 1. Millä olette tiivistäneet iv-putket höyrynsulkuun? Kuvasta päätellen ei näytä olevan minkäänlaista tiivistystä

  VastaaPoista
 2. Kuva on otettu ennen tiivistystä. Tiivistys on tehty Isoverin asiaan kuuluvalla teipillä.

  VastaaPoista
 3. Hello,
  (sorry for English)
  Talobit keskus seems to be at least an interesting concept. Are you satisfied with its quality?

  VastaaPoista
 4. Well, we have quite a short expierience of Talobitkeskus (known as Logi). You can find more information of Logi from the site www.airwise.fi. So far so good! Everything seems to be working well, but of course, next year will tell more about the quality.

  VastaaPoista