tiistai 27. elokuuta 2013

Ensimmäiset istutuspuuhat

Nurmikkoepisodista huolimatta (tai siitä johtuen) emme ole lannistuneet vaan pihan laitto jatkuu pienin askelin. Ensimmäisenä istutusvuoroon pääsivät kartiotuijat pihan tien puolelle. Kaavassa oli määräys, jonka mukaan koko korttelin väen oli yhdessä sovittava yhdestä lajista, jolla kaikki aitaavat tonttinsa. Meidän pikku korttelissa päädyttiin siis kartiotuijaan. Aurinkoinen paikka ei sille meidän pihalla ole ehkä paras mahdollinen, mutta muuten olemme kyllä tyytyväisiä tähän valintaan.Ikivihreä tuija, kun antaa hiukan suojaa talvellakin.


Nyt vaan tarpeeksi kastelua ja aikaisin keväällä kasvit säkin alle piiloon. Sitten katsotaan, miten meidän käy!

3 kommenttia:

 1. Mä oon myös miettiny meille tuijaa tien ja pihan väliin. Meillä ei (kai!?) oo määrätty, että kaikilla tarvii olla samaa kasvia. Nuita tuijia näkee yllättävän vähä (ainaki meillä päin). Mä en voi sietää niitä "perus-pensaikkoja", ne on niin rumia! Ja tuo tuija ois ihana ku tois just talvellaki vähä vaihtelua pihaan. Mistä muuten hankitte tuijat? Ja otitteko minkä mittasia?

  VastaaPoista
 2. Kukkatalosta hankittiin, olivat tarjouksessa 5,90 (oikea hinta 13,90). Mitta oli 100-120cm. Musta olivat ihan kivan mittaisia, antavat heti hiukan suojaa. Ja tosiaan, ovat talvellakin sitten vähän suojana. Tosin aikaa taitaa silti kulua, että ihan piilossa katseilta ollaan. (Ehkä ei oltais rakennetukaan kaupunkitontille, jos oltais kovin allergisia katseille. ;) )Justiinsa tulin kastelureissulta. Ennustivat viikonlopuksi kunnon sateet, mutta yllätys, että täällä ei satanut pisaraakaan...Näillä kokemuksilla voin siis suositella valintaa, mut kastelua ne tosiaan vaatii aluksi runsaasti.

  VastaaPoista
 3. Hei!Löysin blogisi juuri,ihanalta näyttää! Täällä talon suunnittelu käynnissä,joten ajankohtaisia asioita rutkasti :) Mikä tuon teidän valitsemanne parketin merkki ja tyyppi on? Tahtoisin käydä sen livenä katsomassa :) Tsemppiä pihapuuhiin :)
  Ellen

  VastaaPoista