lauantai 4. lokakuuta 2014

Projekti: olohuone valmiiksi

Kuten aikaisemmin totesin olohuoneen television katselupuolen sisustus on ollut vaiheessa koko tämän reilun vuoden, kun olemme täällä uudessa kodissa asuneet. Ikkunoissa riippuu vanhat verhot, jotka tosin ovat ihan ookooyksinkertaiset, mutta ehkäpä sävy on hieman väärä? Ainakin ripustussysteemi pitäisi tehdä uusiksi. Verhotangostakin näkyy puuttuvan vielä osasia.

Pianomme on yksi niistä huonekaluista, joista ei tulisi mieleenkään luopua. Soittelen sillä omaksi huvikseni ja tarvitsenhan minä sitä myös työni kautta. Tytärkin tykkää viulun soiton ohella pimputella pianoa. Kun joskus muinoin silloisessa kodissamme oli meidän poissaollessamme vesivahinko, kysyin ensimmäisenä, kävikö valokuville ja pianolle mitään?! Eikä onneksi kummallekaan! Mutta näin sisustuksen näkökulmasta piano on kyllä jotenkin sopimattoman värinen. Olen miettinyt monesti sen maalaamista ja yrittänyt ottaa asiasta selvääkin, mutta en siltikään ole ihan varma olisiko se järkevä teko? Sillä toisaalta...kuuluuko pianon ihan vaan näyttääkin pianolta?

Television takana oleva seinä on myös ollut siinä kuuluisassa mietintämyssyssä. Pitäisikö se maalata jotenkin...eniten mielessä on ollut erilaiset Tunto-maalit. Eteisessämmehän on Tunto Kivi -maalia ja siitä olemme tykänneet kovasti. Entä mikä sävy? Edelleen valkoinen, mutta jollakin pienellä tvistillä siis vai ikisuosikillani harmaalla? Toisaalta olen himoinnut seinälle myös jonkinlaisia hyllyjä. Jospa seinän väri olisikin edelleen valkoinen ja väriä siihen toisi mustalla hyllyllä tai jollakin puunsävyisellä. Vai olisiko taulu seinällä se jokin? Asettelussa pitää toki sitten ottaa huomioon, että televisio on juuri sillä seinällä.

No entäpä sitten matto? Koko viime talven mattona huoneessa oli ihanan, rakkaan mammani virkkaama matto. Se on erittäin rakas minulle, mutta jotenkin se ei tyyliltään ole ehkä paras mahdollinen. Itse ajattelen huoneen tarvitsevan jonkin selkeän maton, joka kuitenkin sopii olohuoneen seurustelupuolen kanssa yhteen, onhan molemmista suunnista suora näköyhteys toisiinsa. Itse asiassa hankin juuri KodinYkkösen alennuksesta Annon Kajakki-maton, mutta jotenkin sekään ei ollut ihan nappi.

Viimeiseksi vielä huoneen kattolamppu. Siihen olen yllätys, yllätys, löytänyt jo ratkaisun! Mietin pitkään, minkälainen lamppu huoneeseen sopisi. Riippuvan kattovalaisimen hylkäsin, koska sohvalta noustessa saattaisi kolauttaa siihen päänsä. Tai sitten lamppu olisi laitettava niin korkealle, että roikkuva lamppu ei pääsisi mielestäni oikeuksiina. Tällaisia ihania valaisinehdokkaita olisi toki ollut tarjolla yllin kyllin. Lopulta sain idean pyöreänmuotoisesta lampusta (muutkin olohuoneenlamput pyöreitä) ja muistin omassa kodissakin olleen kattovalaisimen, vähän sellaisen retromallin. Samanlaisia uusia ei suorastaan tarjolla ollut ja pitkään kyttäilin valaisimia myös huuto.netistä tai torilta. Sopivan väristä tai kuntoista ei kuitenkaan tullut vastaan. Kunnes sitten tässä yhtenä päivänä päätin hetken mielijohteesta käydä SPR:n Kontti-kirpparilla. Kävelin suoraan valaisimien luokse ja en kyllä ollut uskoa silmiäni, kun näin hyllyssä juuri sellaisen valaisimen kuin olin ajatellut ja vielä hyväkuntoisena valkoisena!! Kurkkasin hintalappuun ja lamppu lähti meidän olohuoneeseemme huimaan kuuden euron hintaan! Voitte uskoa, että olin innoissani. Kotona sitten odottelin jännittyneenä, oliko valaisin myös toimiva...ja olihan se. Ja niinpä projekti: olohuone valmiiksi on nyt yhdeltä osaltaan valmis!8)
Enää ei olekaan kuin muutama juttu mietittävänä.


Siellä ruudun toisella puolella on viime aikoina ollut hiljaista, mutta nyt olisikin mainio tilaisuus sanoa mielipiteitä tuon olohuoneen osalta? Ideoita matoksi, verhoiksi, mitä teen pianolle vai teenkö mitään? Entäpä se seinä? Ja mikä olisi sopiva pöytävalaisin  tv-tasolle? Ilahtuisin kovasti, jos saisin mielipiteitä teiltäkin! Leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille!

ps. Älkää hämääntykö tuosta kuvattomasta taulusta...sekin on työn alla. ;) Ja keskimmäisessä kuvassa näkyvän ruskean tuolinkin verhoilu on käynyt mielessä. Valkoiseksi? Mielipiteitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti