sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ruokapöydässä

Uuteen nousuun taas! ;) Ongelmat valokuvien kanssa on vihdoinkin selätetty! Toivottavasti tapaamme nyt siis useammin kuin tähän mennessä tätä vuotta!

Ja sitten asiaan....Meidän ruokapöytämme ostettiin heti, kun muutimme tänne uuteen kotiin. Vanha pöytä oli jo aikansa elänyt ja uudelle oli tarvetta. Jostain syystä panostimme kuitenkin enemmän tuolien miettimiseen kuin sopivan pöydän miettimiseen. Ainut kriteeri pöydälle taisikin olla se, että sen piti olla valkoinen. Ja kun sellainen melko edullisesti Ikeasta löytyi, pöytä kannettiin kotiin.

Tuoleja sen sijaan mietimme siis enemmän. Niissäkin vaatimuksena oli valkoinen väri, mutta halusimme niihin myös puunsävyä etenkin, kun olimme jo valinneet ruokapöydän välittömässä läheisyydessä olevan saarakkeen viereen Hayn tuolit, joissa on tammiset jalat. Ja niinpä aika pian ruokapöydän tuoleiksi valikoitui Bo Conceptin London  -tuolit. Niitä ostimme aluksi vain neljä kappaletta, koska halusimme vähän tunnustella, olisivatko tuolit sellaiset, että haluaisimme niitä koko pöydän ympärille. Vai olisiko mahdollista, että puuttuvat pari tuolia olisivatkin jotain ihan muuta mallia. Siitä on aikaa siis reilut puolitoista vuotta ja tässä sitä ilmeisesti edelleen tunnustellaan...


Pöydän ympärillä on myös ihkaensimmäisestä omasta kodistani peräisin oleva puutuoli, jonka olen maalannut mustaksi. Siinä on ihan hyvä istua, vaikka onhan se jo parhaimmat päivänsä nähnyt. Toisaalta tuoli tuo mieleen aina ne hullut opiskelijavuodet...heh. Toisella puolella pöytää onkin sitten ilmeisesti jonkinasteinen Seiska-kopio. Sitä ostettaessa  desingtuolit eivät olleet mielessä ja hinta ei päätä huimannut. Ei sitä tosin tehnyt myöskään laatu, koska tuolit levahtivat käytössä yksi toisensa jälkeen. Mutta tämä yksi yksilö on yrittänyt pitää tuolisiskojensa puolia. (En ole raaskinut kertoa sille, että se on viime aikoina saanut huonoa palautetta jopa lapsilta).
Listalla nimeltä Tää on nyt hoidettava kuntoon, tämä tuoliasia on aika kärkipäässä. Tuoliasia on kärkipäässä myös sikäli, että terassillekin tarvittaisiin vielä muutama uusi tuoli. Viime kesänähän sinne hankittiin Ikeasta (yllätys) mustat komposiittimuovia olevat tuolit, jotka lunastivat kyllä paikkansa hyvin ja sellaisia on siis pari kappaletta tulossa lisää. Ajattelin kuitenkin iskeä nyt ihan oikeasti (enkä vain suunnitelmissa kuten viime kesänä) kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja ostaa terassille ainakin yhden Kartellin Masters -tuolin ja kesän jälkeen kiikuttaisin sen sitten tänne sisälle (tai miksei jo ennenkin kesää). Mahtaakohan se yhtään istua kokonaisuuteen? Mitä mieltä olette? Mustaa ajattelin itse ensinnäkin terassin takia, mutta toisaalta myös sisälle rikkomaan tuota valkoista linjaa. Vai oletteko te valkoisen kannattajia, jos sisätiloja ajatellaan?

Niin ja entäs se pöytä? Siitähän minun piti puhua! :) Jotenkin tässä on alkanut kutkuttaa ajatus ihan uudesta pöydästä...pukkijaloista ja pöytälevystä, jonka kruunaisi jokin puinen yksityiskohta. Mutta ilmeisesti siihen pitää palata sitten, kun tuoliasia on saatu päätökseen.

ps. Sattuipa somasti! Vepsäläisen mainos tipahti juuri luukkuun. Mastersit olisivat alennuksessa!

4 kommenttia:

 1. Onpas vain ihana tuolit. Ensin katsoin et nämä on Hayn About a Chairit, mutta eipäs olleetkaan :) Baarijakkarat Haylta on kyllä niin ihanat ja keikkuu munkin haavelistalla. Ihana blogi sinulla :) Piti tulla heti liittymään lukijaksi. Olis ollut kiva nähdä siellä Kodin1:ssä, mutta se meni minulta nyt flunssan takia ihan ohi. Ehkä siis ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lukijaksi liittymisestä! Tuolit muistuttaa kyllä kovasti Hayta. Ja baarijakkarat on mun ihan suosikit. Niissä on niin tukeva istua ja onhan ne ilot silmälle. Mäkään en päässyt sinne Kodin Ykköseen. Vaihdoin vaatteet ja meikkasin ja sitten ajattelin hetkeksi istahtaa sohvalle katsomaan Facea. Ja sieltä sitten huomasin, että tilaisuus oli jo alkanut!! Mä olin koko ajan menossa tuntia myöhemmin...mies ei tuli tietysti vasta myöhemmin kotiin, enkä sitten kehdannut tuntia myöhemmin mennä...No nähdään ensi kerralla!:)

   Poista
 2. Nämä BoConceptin tuolit ovat kyllä tosi kauniit. Tuo puinen istuinosa on kauniimpi kuin muovisekoite (mun mielestä) ja mitä olen joskus testaillut, niin ovat myös superhyvät istua. Joten itse päätyisin hankkimaan noita samoja kaksi lisää, olisiko tosi tylsää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaksi samanlaista lisää on munkin mielestä hyvä vaihtoehto. Ehkä sen yhden Mastersin voisi sitten ottaa käyttöön vaikka vain tarpeen tullen tai tuohon pöydän päähän...hmm... :)

   Poista