sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kotimme valaisimet ja haaste!

Valaistus ja valaisimet tulevat blogeissa esille tasaisesti. On kestosuosikkeja, inhokkejakin, on desingvalaisimia ja ikealamppuja. Minä en ole vannoutunut designvalaisimien ystävä, vaikka toki minulla niistäkin suosikit löytyy. Meidän valaisimme ovat päätyneet kotiin syystä tai toisesta. Joskus pelkästä tarpeesta, joskus hintansa takia, joskus kauniin, mielenkiintoisen tai huoneeseen sopivan muotoilun ansiosta. Joissakin huoneissa ei ole vieläkään valaisinta, koska sitä sopivaa ei ole löytynyt. 
Tässä kuitenkin pienimuotoinen kuvakavalkadi kotimme valaisimista.

Olohuone
Olohuoneessa valaisimemme ovat pääasiassa pallonmuotoisia. Ei ehkä alusta asti harkiten, mutta pikkuhiljaa punaista lankaa noudattaen. Olohuoneen korkean tilan puolelta löytyy kaksi Ikean Makros-valaisinta. Niitä on hieman hankala kuvata, koska sattuvat olemaan niin ylhäällä. Tässä linkissä niitä kuitenkin näkyy. Valaisimet näkyvät kivasti ulos isoista ikkunoistamme ja ne heijastavat kauniit kuviot myös seinille.
Olohuoneessa on myös jalkavalaisimia. Sohvan vieressä on valkoinen valaisin, jonka olemme hankkineet vuosia sitten Kodin Ykkösestä. Sinne pitäisi ostaa päivänvalolamppu, jotta se pääsisi myös valaistuna oikeuksiinsa.

 Sohvan toisella puolella lukuvalon virkaa toimittaa Ikean Ranarp -valaisin. Tämä onkin viimeisin lamppuhankintamme. Tämä valaisin on yksi suosikeistani. Erityisesti siinä viehtättävät sen yksityiskohdat.

Televisiohuoneen puolelle etsittiin pitkään sopivaa valaisinta ja joskus kerroinkin tästä onnistuneesta kirpparilöydöstäni. Jostakin olin saanut päähäni hankkia tänne samanlaisen valaisimen, jollainen meillä oli lapsuudenkodissani. Ja innostus olikin suuri, kun sellainen vihdoin tuli kirpparilla vastaan. Vieläpä sopivasti valkoisena ja edulliseen hintaan. Televisiotason päällä on myös pieni pöytävalaisin Pentikin mallistosta. Se ei ehkä enää ole ykkössuosikkini, mutta kelpaa ainakin toistaiseksi tehtäväänsä. Siihen tosin olisi mielessä parikin designvalaisinta.

 Keittiö
 Olohuoneen yhteydessä olevan keittiön ruokapöytää meillä valaisee Kuplat- valaisin. Sen kullansävyinen yksityiskohta mätsää niin olohuoneen sohvapöydän jalkoihin kuin Ikean lattiavalaisimenkin yksityiskohtiin, vaikka en sinänsä ehkä kullan ystävä olekaan.

Portaikko/ aula
 Portaikossa meillä on seinävalaisimet, jotka ovat peruja ensimmäisestä yhteisestä omasta kodistamme. Tarpeen vaatiessa portaita ja aulaa valaisee myös spottivalot. Tällaisia erilaisia ns.kiinteitä valoja löytyy kyllä kaikista muistakin huoneistamme, mutta en niitä nyt tähän lähtenyt luettelemaan.

Makuuhuone


Makuuhuoneessa on jo useassa kuvassa näkyneet lukulamput. Tunnelmavalaistusta lisäävät myös lipaston päällä olevat pöytävalaisimet, jotka niinikään ovat Ikeasta.;)
Lastehuoneissa lamput taas ovat Ikeaa, Muutoa ja Kodin Ykköstä.

Tässäpä siis meidän kodin valaisimet. Näillä mennään, ellei sitten...

Ja jos nyt alkoi kutkuttaa sillä tavalla, että olisi mukavaa esitellä oman kodin valaisimet, niin ei muuta kuin tästä haaste mukaan ja kuvaamaan. Linkki haasteen kylkeen tänne blogiini ja muutama uusi haastettu mukaan, niin homma on selvä. Minä ainakin haluaisin nähdä kaikki teidän kotinne valaisimet kertaheitolla. Erityisesti haastan mukaan kaikki Åblogit!;)

4 kommenttia:

 1. Kivoja valaisimia, erityisesti tykkään tuosta olohuoneen lattiavalaisimesta :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja valaisimia! Tuossa Ikean Ranarpissa on kyllä klassikon ainesta. Se on aivan ihana. Ihana on myös tuo lastenhuoneen aakkoslista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selvä klassikko. Aakkolista on muutamassakin syystä yksi lempijuttuja. Siinä on tarinoita takana. ;)

   Poista