keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Päänvaivaa laatoista...

Jostain syystä wc:n ja kylpyhuoneen suunnittelu on aiheuttanut hieman peukalon pyöritystä. Perusasiat ovat toki selvillä, mutta se tarkennus suunnitelmista vielä puuttuu (-i?). Kuvissa (yllä ja alla)on kaikkissa jotakin sellaista, mitä haetaan.

Alakerran wc:n kalusteet ovat valkoiset harmaalla tasolla ja valkoisella altaalla. Lattiaan on suunniteltu samaa laattaa  kuin eteiseen ja kodinhoitohuoneeseenkin. Laatan koko saisi olla suurehko ja värimaailma on ajatuksissa liikkunut valkoisesta tumman harmaaseen. Tällä hetkellä suunnitelma on kuitenkin kallistunut harmaan puoleen. Seinissä on valkoinen 30X60cm laatta, mutta....jotain muutakin sinne kaivataan. Viimeisimpänä ideana onkin laittaa sinne "tehosteeksi" harmaan sijasta jonkinlainen valkoinen laattaa, jossa olisi jonkinlainen pinta, kuten näissä Laattapisteen laatoissa. Sitten pitäisikin vielä miettiä, mihin seinään se tulisi jne.

EP JERSEY NIEVE 20X31,6II NORDKAPP 24W 20X40Yläkerran wc:seen tulee myös suihkunurkkaus, joka osaltaan hieman tietysti pienentää tilaa. Lattialaataksi on yläkertaankin suunniteltu harmaata laattaa. Tai jos oikein irroitelemaan lähdemme, laatta voisi olla myös musta! ;) Tällöin seinässä voisi olla harmaa/ musta laatta tehosteena sijoitettuna suihkunurkkaukseen kahdelle seinälle. Muutoin seinillä olisi tuttua ja turvallista valkoista. Yläkerran kalusteita emme ole vielä valinneet, mutta tällaisen suunnitelman perusteella voisi ehkä lähteä valkoisesta kalusteesta valkoisella tasolla/altaalla.
Kylpyhuoneessa liikutaan aivan samoissa värimaailmoissa, kas kummaa!8) Lattialle  harmaataII NORDKAPP 10G 10X10 ja seinille...kiiltävää valkoista! Suihkuhuoneen ja saunan väliseen seinään suunnittelmimme myös harmaata laattaa (ehkä mattaa), mutta Turun rakennusmessuilla törmäsimme mielenkiintoiseen tuttavuuteen, joka voisi tuoda hiukan (huom! hiukan!) vaihtelua. Kyseessä on hartsipinnoite, jota voidaan käyttää seinien ja lattioiden päällystämiseen ja se sopii myös kosteisiin tiloihin. Tutustua voi tästä!
Tästä pitää itsekin vielä ottaa selvää. Hinnastakaan ei ole vielä mitään aavistusta...

Ihmeellistä, että vaikka suunnitelmat ovat näinkin yksinkertaiset (=yksitoikkoiset?), niiden suunnitteleminen aiheuttaa päänvaivaa...

Ps. Illalla tai huomenna kuvia rakennuksilla edistymisestä ja pikku ongelmista...

Kuvat: Laattapiste, Jotakin Kaunista-blogi (Asuntomessut 2011), Life in my 30's- blogi (Asuntomessut2012)

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, ja kyllä se oikea laattayhdistelmä sieltä pikkuhiljaa sorttaantuu :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, eiköhän se siitä ala muotoutua...vielä kun ehtis ihan oikeasti kauppoille katselemaan.

  VastaaPoista
 3. Me laatat valittua ihan viime tipassa - niin vaikeaa se oli. Lattiat ovat märkätiloissa tummanharmaata 10 x10 laattaa (kaatojen takia isoja ei voi laittaa), seinät 30x60 kiiltävää valkoista - juu tylsää ja tavallista, mutta ehkä niihin ei heti kyllästy. Tehosteeksi laitoimme blingiä valkoista vessaan ja kylpyhuoneeseen luonnokiveä ammeen taakse. Kyllä ne hyvältä näyttää.

  VastaaPoista