tiistai 12. helmikuuta 2013

Talobit tekemässä talotekniikka, osa 2

Viime viikolla talolle kaarsikin sitten lupausten mukaisesti yksi auto, jossa mukana oli sekä putki- että sähkömies. Vuorossa oli siis tekniikkaviikko 2. Kuten jo edellä mainitsin, hommat aloitettiin yläkerrasta, jonne asennettiin lattialämmitysputkisto. Lisäksi hommiin kuului tällä viikolla viemäröinti, ulkoseinäjohdotus, lattiaeristys, pintaviemäröintiputket,keskuspölynimuriputkisto, lämpöjohdot, käyttövesijohdot, saarekekaapelointi, raudoitusverkkojen asennus sekä tietysti lämmitysputket myös alakertaan.
 
Kaikki sujui jouhevasti ja suunnitelmien mukaan. Molemmat työmiehet olivat asiansaosaavia ja kaikki työt tuli tehtyä viikon aikana. Tosin melko pitkiä päiviä joutuivat vääntämään. ;)
Talobitin konseptiin kuuluvasta tasojen valinnasta voisi tässä vaiheessa mainita ilmastoinnin. Me päädyimme tässä kohdin kolmos- eli plustasoon. Talobitin ilmanvaihtolaitteet ovat kotimaisia tuotteita ja esimerkiksi tämän plustason IV- laite on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa, joka pystyy 1kwh sähköteholla talteenottamaan 10,7 kwh lämpöenergiaa.
 (Eikä tarvitse epäillä, että ymmärtäisin näistä mitään...lähteenä Talobit-esite.;)

Ja koska myös keskuspölynimuriputkisto on nyt asennettuna, voisin mainita että pakettiimme kuuluu Puzer Eeva keskusyksikkö  (imurasioineen ja keittiön rikkaluukulla).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti