maanantai 18. helmikuuta 2013

Pieniä palasia pojan huonesuunnitelmista

Kouluikäisen pojan huoneen suunnittelu on ollut ehkä vaikeinta kolmen lapsen huoneista. Äidin ajatuksena on tässäkin ollut ajattomuus, mutta toisaalta myös se, että lastenhuoneessa saisi toki näkyä lapsenomaisuus ja lapsen omat mieltymykset. Pojalla itsellään ei ole ollut kuitenkaan aivan selvillä, mikä olisi haluttu värimaailma tai idea, joka huoneen suunnittelua johdattaisi. Minun mielessäni on sitten jostain syystä ollut maailman kartta, jonka voisi jollakin yksinkertaisella tavalla vaikka maalata yhteen seinään. Miksei seinälle toisaalta voisi laittaa ihan oikeankin kartan...Pojan viimeisimpänä innostuksen kohteena on taas ollut avaruus, joka onkin yksi suosituista lastenhuoneiden aiheista. Jotenkin minua epäilyttää kuitenkin sen ajattomuus...Toteutustapoja toki tässäkin on varmasti useita. Jos jollakin on jokin tyylikäs keino, saa kertoa! 8) Alla olevassa kerrossänkykuvassa avaruusteema on viety kattoon, pohtimisen arvoista ehkä sekin. Entäpä liitutaulumaali, jolla voisi saada vaihtelevia avaruuskuvia? Tapettia emme ole tähän(kään) huoneeseen ajatelleet, vaikka neiti Näppärän huoneeseen sitä ehkä olisikin siis pieni siivu tulossa. Mutta vaikka seinät sitten olisivatkin pääasissa maalatunvalkoiset, jotakin piristystä huoneeseen siis halutaan. Yksi vaihtoehto voisi olla allaolevassa kuvassakin oleva pallo-n/ -jen (tai muun muodon) maalaaminen seinään, eikös siinäkin ole vähän viittausta siihen avaruusteemaan?;;) Etenkin, jos värimaailma saataisiin kohdalleen.
Kuvat: Ikea, Vepsäläinen,Pinterest


Alkuperäisessä suunnitelmassa pojan huoneeseen oli tarkoitus laittaa myös parvisänky lisää tilaa tuomaan. Katsotaan, saadaanko se toteutettua (jakotukkiongelma). Toivottavasti, koska sellainen on ainakin pojan selkeänä toiveena. Muuten huonekalut ovat pitkälti Ikea-maailmasta hankittuina jo olemassa.Väriä elämään saadaan sitten tietysti matosta, verhoista ja sopivista valaisimista (katto- ja työvalaisin) Näihinkin saa mielihyvin antaa ideoita!

4 kommenttia:

 1. Meillä poika ilmoitti ihan oma-aloitteisesti että haluaa huoneeseensa tapettia. Ritaria tai jotain muuta jännää. Mitenhän tästäkin saadaan kompromissi joka miellyttää sekä poikaa että äitiä.. 8)

  VastaaPoista
 2. Lahjomalla? 8) Tai ehkä sittenkin sopivia vaihtoehtoja tarjoamalla.;)

  VastaaPoista
 3. Meidän eskarilaisen huoneeseen tulee varmaan maailmankartta tarrana. Parvisänky on hänelläkin toiveena, mutta toteutetaan se puoliparvena niin, että alle tulee laatikostot vaatteita varten.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä! 8) Oletko jo ajatellut, mistä hankitte maailman kartan?

  VastaaPoista