sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Talobit tekemässä talotekniikka ja tsemppikuvia!

Talobit aloitti toissa viikolla viimeisen viikkonsa  rupeamansa sähkö- , LVI-, ja IV -kalustuksen osalta.
Kaikkia hommia ei tällä kertaa ehditty viikossa painaa. Meidän luvallamme hommia jatketaan vielä siis ensi viikolla. Toistaiseksi kaikki on sujunut kivuttomasti. Muutama pieni seikka pitää vielä tarkistaa, mutta niistä lisää sitten, jos jotakin ongelmaa ilmenee.

Taloon on nyt siis asennettu lamppuja, katkaisimia ja pistorasioita. Ne ovat malliltaan ABB Impressivoa. Valaisimiksi on valikoitunut huoneesta riippuen neliönmallisia ja pyöreitä led-paneeleita sekä led-alasvaloja (spotti), keittiöön on tulossa epäsuoraa valoa led-jatkosvalon muodossa, samoin saunan selkänojaan/ lauteisiin on valittuna epäsuoraa valoa. Lisäksi muutamiin kohtiin tulee led- käytävävaloa ja melkein joka huoneeseen kattovalaisinpistorasia. Olohuoneeseen ja portaikkoon on laitettu myös seinäpistokkeita valaisimille. Niihin tulevat valaisimet on itse hankittuja. Ainakin olohuoneessa ja makuuhuoneissa valot ovat himmennettäviä. Kauttimet (valmius?) tulevat olohuoneeseen ja saunaan.Hanoja olemme valinneet seuraavanlaisesti: Alakerran suihku on Oras Hydra 392, jossa on suihkusekoittajana Oras Cubista 2875. Samanlainen suihku on myös yläkerrassa, mutta ilman sadevesisuikusettiä ja sekoittajassa ei tainnut olla juoksuputkea. Molemmissa wc- tiloissa on niin ikään Oraksen hanat, mallina Cubista 2812 bidesuihkulla. Keittiössä vesi juoksee Cubistan mallista 2839. Kodinhoitohuoneeseen kelpasi Safira kurasuihkulla. Olemme valintoihin ainakin näin ulkonäon perusteella kyllä varsin tyytyväisiä. Wc- istuimina on Ido Seven D.


Viime viikon loma teki hyvää. Ajatukset talosta eivät mahtuneet golf- kentälle eikä helteiselle terassille. Tänään oli siitä huolimatta ( tai siitä johtuen) hiukan sellainen blääh- tunnelma. Kovasti odotamme jo muuttoa, mutta tekemättömien töiden lista on edistymisestä huolimatta pitkä...Seuraavat kuvat olkoonkin tsemppauksena niin meille kuin muillekin samojen asioiden ja tunteiden äärellä painiville. Kyllä sitä valmista koko ajan tulee!8)


Kotiin tullessamme saimme ihailla valmiiksi rapattua taloa. Tässä talo ilta-auringon aikaan! Talon rappauksen hoiti erittäin ansiokkaasti AIT- rakennus.

Neiti Näppärä sisusti tänään omaa huonetta sisustarralla. Kurkkaa Sade -blogi, jos olet kiinnostunut joukkuevoimistelusta!

Valoa!Jos ei näissä lauteissa sielu lepää.... Kiitos serkkupoika! Voin lämpimästi suositella serkkuani. Meillä hän hoiti kaikki laatoitukset ja  saunan rakentamisen. Reipas, tunnollinen, ahkera, taitava ja mukavakin vielä kaupan päälle. Rakennus- Aatu!

4 kommenttia:

 1. Millä värisävyllä teidän talo on rapattu? Hyvännäköinen valkoinen sävy näyttää olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt. Talo on rapattu Alsecco nimisellä aineella ja väri napattuna purkin kyljestä on ncsed2-s0500-n.

   Poista
 2. Oo, teillä on rappauskin jo tehty! Meillä alkaa se ihanuus ensi viikolla. On kyllä niin paljon valmiimman näköistä, kun ei harkkopinta näy.

  Tosi kaunista teillä. Hauskasti meillä on muuten aika paljon samanlaisia valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas! Ilmeisesti meillä on jokseenkin sama maku!;)Hyvä sellainen! Meillä rappaus meni tosi hienosti ja kivuttomasti, tietysti se ehkä vaikutti, että ei vielä asuta talossa, joten peittämiset yms. eivät häirinneet. AJT hoiti homman hienosti ja talo oli rappauksen osalta valmis, kun palailimme lomalta. Tsemppiä teidän rappausurakkaan!

   Poista