sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Laita vaatteet paikoilleen!

Hanskat kadoksissa, kengät melkein olohuoneessa, takki lattialla. Kuulostaako tutulta? Yleensä lapsiperheessä kuulostaa. Entäpä sitten, jos ei ole laatikkoa käsineille, telinettä kengille, henkaria takille?
En halua enää edes ajatella...8)

Muuton jälkeen talo oli aikalailla valmis. Vaatehuone oli kuitenkin keskeneräinen. Sikäli, että siellä ei ollut mitään, mihin vaatteensa laittaa. Niinpä ylläkuvatun kaltainen tilanne oli aika normaali näky. Mutta ei enää!

Vaatehuoneemme sijaitsee heti ulko-oven oikealla puolella. Tämä vaatehuone onkin tarkoitettu lähinnä käytössä oleville ulkovaatteille että toisaalta talvi-/kesäsäilytyksessä oleville ulkovaatteille. Koska vaatehuone on heti oven vieressä, kuvittelemme ainakin toistaiseksi, että sinne on jokaisen kohtuuhelppoa laittaa vaatteensa. Myös lähellä olevasta kodinhoitohuoneesta (myös kulku ulos)pääsee eteisen kautta melko vaivattomasti vaatehuoneeseen.

Vaatehuoneen sisällön kokosimme Ikean Algot-sarjalla. Hieman pähkäilyä se kyllä vaati. Tilassa on ikkuna, jota emme halunneet ainakaan kokonaan vaateiden alle piiloon. Toisaalta piti laskea myös tarkkaan, kuinka monta takkia, haalaria, kenkäparia, hanskaa, pipoa jne. tässä perheessä on. (Niitä oli monta.) Myös  lähdön hetkellä tarvittavat lisävarusteet, kuten pyöräilykypärät piti saada mahtumaan johonkin. Niinpä asettelimme ensin kenkiä riviin ja laskimme takkeja. Pipoille, hanskoille ja huiveille laskettiin omat laatikkonsa. Ikean sivuilta haettiin osien mittoja ja sopivia vaihtoehtoja ja sitten vaan mittanauhan ja lyijykynän kanssa piirtelemään sopivaa kokonaisuutta (Ikealla ei valitettavasti tähän ole vielä omaa suunnitteluohjelmaa, tulossa kuulema kuitenkin).

Ja tällainen siitä sitten tuli.

 
Näkymä ulko-ovelta. Liukuovi tarvitsee vielä asettaa paikoilleen. Se on tuikitarpeellinen ainakin mahdollisen kaaoksen sattuessa.

Takaseinämällä talvivaatetta yms. tällä erää. Myös käytössä oleville laukuille paikkansa.

Pipoille, hansikkaille, huiveille, sadevaatteille korinsa...hieman jäi vielä säätövaraa.
Reilun viikon käyttökokemuksella oikein toimiva! Ja mikä parasta periaatteena on, että, jos tuonne ei mahdu, silloin vaatetta on liikaa. Kun on kaksi kertaa vuoden aikana muuttanut, sitä on huomannut, että ihmisellä on aivan liian paljon tavaraa. Vähemmälläkin selviää...8)

10 kommenttia:

 1. Ihanan ajankohtainen aihe! Meidän pitäisi nimittäin parhaillaan olla miettimässä vaatehuoneiden ja eteisen yhteyteen tulevan arkieteisen sisuksia ja olemme vieläpä ajatelleet kääntyä Ikean puoleen, josko se olisi vähän halvempi vaihtoehto kuin Tankin ym. järjestelmät. Nykyisessä kodissa on jatkuvasti vaatteet pitkin taloa, eikä varsinkaan lasten vaatteille oli riittävän hyviä ja helppoja säilytyspaikkoja. Kiitos siis vinkeistä!

  Muutenkin blogisi vaikuttaa kiinnostavalta, joten taidanpa selailla taaksepäin, jotta saan paremman kuvan uudesta kodistanne. Meillä on vasta sisätyöt aluillaan, joten ehdin hyvin ottaa vaikutteita ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä tutustua Algottiin! Ja blogiinikin.;) Oikein paljon tsemppiä ja nautinnollisia raksapäiviä!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! Me parhaillaan pähkäillään, että mitä laitetaan vaatehuoneisiin. Tein jo eilen hienot suunnitelmat Sovella Plannerilla, mutta osat ovat hurjan kalliita! Täytyy tehdä lähempää tuttavuutta näihin Algoteihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovellalla mäkinnaloitin, mut halvemmalla pääsi ( yllätys) Ikealla. Toistaiseksi ovat olleet päteviä nekin. Teidän projekti onkin jo edennyt vauhdilla, käyn koko ajan kurkkimassa. 8)

   Poista
 3. Meille tulee luultavasti Algottia vaatehuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Tein suunnitelman KHH:n osalta juuri ihan perinteistä power pointtia käyttäen, laitan sen jakoon lähitulevaisuudessa :)
  T.K / Talo Maunulaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuollaista en tajunnutkaan. Täytyy tulla kurkkaamaan. Sillä olit ilmeisesti tehnyt keittiönkin suunnitelmaa. Algot vaikuttaa hyvältä, niinku jo totesinkin. Tsemppiä teidänkin raksalle! :)

   Poista
 4. Hei! Miten on Algot kestänyt käyttöä? Yritän tässä suunnitella vaatehuonetta järkeväksi ja pohtia eri vaihtoehtoja. Hinta ei ainakaan päätä huimaa, joten kiinnostaisi kannattaako oikeasti panostaa kalliimpaan (ja _ehkä_mahdollisesti_ laadukkaampaan), vai pärjääkö Algotilla. Ikea tuntuu kyllä parantaneen laatua verrattuna esim. 10 vuoden takaiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen vastaukseni hypähti tuohon alle...mutta peukku siis Algotille. Vois tehdä kyllä tuosta vielä postauksenkin. Toivottavasti löytyy sopiva vaihtoehto teidän tarpeille!

   Poista
 5. Hyvin on kestänyt käytössä. Hyllyt ja korit ovat kestäneet painoa ja mikään ei ole tullut mistä alas eikä mennyt rikki. Hinta-laatusuhteeltaan mun mielestä hyvät, voi suositella. Tosin en voi vertailla, kun en paremmasta tiedä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Kyllä me tää sit hommataan :) Meillä on ollut myös (ja nytkin tulossa) liukuovikaapisto makuuhuoneeseen kalliimmasta paikasta, mutta en oikein näe siinä mitään aivan erityistä, miksi se olis hintansa arvoinen. Liukuovien laatu toki voi olla parempi kuin Ikeassa, jonka liukuovista oon kuullut moitteita, mutta toi kaappien sisusta, korit ym. eivät olleet kalliimmassa mitenkään erityisen kummoisia. Aika tietysti voi näyttää, mikä systeemi on pystyssä vielä 20 vuoden päästä :)

   Poista