tiistai 25. helmikuuta 2014

Tekisinkö toisin? - top 3

Jokunen viikko sitten tein oman top 3 (ja muutama päälle) listani niistä asioista, joihin olen kodissamme rakentamisen jäljeltä erityisen tyytyväinen. Niitä olikin ihan helppo keksiä, sillä olemme moniin ratkaisuihin varsin tyytyväisiä.

Samalla heräsin ajatus koota lista myös niistä asioista, joihin emme ole tyytyväisiä tai joihin kaipaisimme jotakin muutosta. Näitä asioita ei onneksi ollutkaan niin monta. Toki onhan se sanottava, että mikäli budjetti olisi ollut rajaton, olisi varmasti monikin ratkaisu ollut erilainen, mutta sen onkin sitten jo aivan toinen tarina.

Ensimmäinen asia, jota kodin valmistuttua harmittelin oli keittiön altaan valinta. Tämä oli itse asiassa asia, jota en ajatellut jostain syystä juuri yhtään, kun keittiösuunnitelmia teimme. Altaan vaihtaminen ei budjettia olisi kaatanut, mutta silmää toisenlainen ratkaisu olisi miellyttänyt varmasti enemmän.


Toinenkin epäkohta liittyy keittiöön. Kuvassa näkyvään seinään suunniteltiin alunperin ikkunaa ja se olisi kyllä tottavie sopinut siihen! Samaa mieltä ei jostain käsittämättömästä syystä ollut rakennusvalvonta...Ikkuna on tosin ollut julkisivulle, mutta tuskinpa tuo ikkuna nyt olisi maisemaa pilannut. Meille ikkuna olisi kyllä tuonut valoa. Pimeimpinä iltoina keittiön valaistus onkin ollut tarpeen. Onneksi se on onnistunut. Ja toisaalta olen keittiöön muuten kyllä erittäin tyytyväinen.Ja jos vielä kolmannen asian muuttaisin....talomme ulko-oven katos saisi olla aavistuksen suurempi. Ja jos oikein reviteltäisiin muutoksella tuon ulko-oven yläpuolella saisi olla parveke, johon me voisimme makuuhuoneestamme astua. Mutta koska ajatuksemme me-emme-rakenna-koskaan oli alle vuodessa muuttunut itse rakentamiseen, tuli vastaan joitakin asioita, joita ei ehkä ihan niin huolella ajateltu. Näillä siis mennään. Ja hyvä niin.


Voitteko muuten uskoa, että kaikista niistä tuhansista kuvista, joita olemme taloprojektin aikana ottaneet, tuo ylläoleva oli ainoa, joka sisäänkäynnistämme löytyi. (En usko tuota itsekään, pakkohan niitä jossain on olla!)

Top 3 + haasteeseen haastoin mukaan muutaman muunkin blogin. Jos tämä miinusmerkkinen toplista kiinnostaa, niin ei muuta kuin omia ei-mennyt-niinkuin-Strömsössä -listoja kehittelemään.ps.Meidän olohuoneen ja keittiön välissä on valaisinpistoke, mutta miksi? 8)


2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva lukea tällaisistakin aiheista - ehkäpä saan jossain vaiheessa sulateltua tätä teemaa niin, että koostan vastaavan postauksen itsekin...Aurinkoa päivääsi :)!

    VastaaPoista
  2. Juu, virheistä oppii. Emme ehkä enää me, mutta ehkä joku muu rakentaja.
    Eikös vasta siinä kolmannessa talossa ole kaikki kohdallaan?8)
    Iloisia päiviä myös sulle!

    VastaaPoista