perjantai 4. tammikuuta 2013

IMAGEN haaste ja aulasunnitelmia
Loman aikana talolla ei ole tapahtunut mitään,joten aika on kulunut sen osalta lähinnä suunnitteluun. Vaikka suurin osa pintamateriaaleistakin on vielä valitsematta, on päässä pyörinyt eri huoneiden sisustus. Kun sitten blogilistaltani huomasin Imagen neljän postauksen sisustushaasteen, ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja ottaa vastaan paitsi blogini ensimmäisen haasteen niin myös esitellä suunnitelmia...Sitä ennen käypä kurkkaamassa Imagen haaste!8) 

Itse aloitan haasteen siis kertomalla suunnitelmista koskien yläkerran pientä aulatilaa. Se ei ehkä ole tärkeimpien tilojen joukossa uudessa kodissamme, mutta oli ehkä se helpoin sisustettava tähän hätään. Tilahan rajoittuu paitsi yhteen seinään myös tuuletusparvekkeen ovi-ikkunaan sekä  portaikon että  "alakerran aukon" lasikaiteisiin. Aulaa on ajateltu lähinnä lasten käyttöön television katseluun ja konsolipelien pelaamiseen. Lisäksi olisi erittäin mukavaa, jos sinne mahtuisi sohva, jossa vieraamme kauempaa voisivat majoittautua. Tähän tarkoitukseen Ikean PS-vuodesohva näyttäisi tällä hetkellä sopivimmalta. Siihen viereen sopisi ainakin kuvan perusteella tunnelman luojaksi ja vaikka lukemiseen Ikean Hektar-lattiavalaisin. Jos ja kun lapsilla on mukanaan myös kavereitaan, lattialle voisi laittaa yhden tai kaksi säkkituolia tai ainakin muutaman isomman tyynyn (joihin voisi vaikka piilottaa vuodevaatteita?) Minkälaiset tekstiilit siihen sopisivat, olisi mukavaa kuulla ideoita?

Tilan somistamiseen sopisi mielestäni vaikka Artekin Kanto lehtitelineeksi. Se on varmaan pakko hankkia, koska se tulee ajatuksiini uudestaan ja uudestaan.:) Sohvapöytää tilaan tuskin tarvitaan ja tuskinpa se sinne mahtuisikaan. Mutta jos se sinne laitettaisiin, silmää miellyttävä vaihtoehto olisi esimerkiksi Hayn Tray -pöytä.

 Ennemminkin huoneeseen tarvitaan tietysti televisiotasoa. Siihen vahvin vaihtoehto on Ikean Bestå hyvin yksinkertaisena mallina. Voi olla, että aula kaipaisi vielä mattoakin. Tuovathan ne aina lämpöä huoneeseen kuin huoneeseen. Ehkä jotain väriäkin olisi tämä mustavalkoisuuden keskelle kiva lisätä. Pieni haaste siis sinulle lukija tähän Imagen haastepostauksen loppuun. Ehdotahan huoneeseen sopivaa mattoa!


Kuvat lainattu: Ikea, Finnish Desing Shop (Artek, Hay) Lauran Lastentarvike (Kingsack)


6 kommenttia:

 1. Heippa! Ihana blogi, liityin lukijaksi! Nyt ei tule heti sitä mattoa mieleen, mutta Kannon ja Hay:n pöydän puolesta peukutan :)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa Kerttu! Jos jotain positiivista huomisen töihinpaluun johdosta, niin olkoon sitten se, että sit olis edes mahdollisuus säästää noihin peukkuihin. ;)

  VastaaPoista
 3. Mä liputan pörrösten villamattojen puolesta! Meillä on lähes koko kodissa VM-carpetin villamattoja, jopa vessassa. Mustaa ja valkoista (ja arvaa että siellä vessassa on valkoinen...ei ole toista kertaa). Mustasta täytyy sanoa että pöllyää aika reippaasti vielä vuodenkin jälkeen, joten melko kärsivällisesti saa mustia pölypalloja muutamista nurkista keräillä.

  Mutta kun ne on niin kivan pehmeitä :)

  VastaaPoista
 4. Pörröisiä lankamattoja meiltä jo löytyykin. Onhan ne mukavan pehmoisia jalan alla., kiitos siis ehdotuksesta.

  VastaaPoista
 5. Hei taas! Minulle on blogissani sinulle tunnustus, käyhän kurkkaamassa http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/01/new-love-blog-tunnustus.html

  VastaaPoista
 6. Mulla taasen on haaste ;)
  http://villatykki.blogspot.fi/2013/01/11-kysymysta.html

  VastaaPoista