sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Löylyä lissää

Ennen kuin olimme muuttaneet, odotin ehkä eniten oman saunan lämpöä. Sauna suunniteltiin itse ja toteutuksesta vastasi serkkuni laadukkaalla työllä. Ja ihanahan siitä tuli, vai mitä ?
Näiden kuvien myötä...Ihanaa iltaa! Minä painun makoilemaan lauteille.

(Saunan kuvaus on ollut todellisen työn ja tuskan takana. Liian vähän valoa,liian paljon valoa, liian paljon sormenjälkiä, liian vähän siivousta jne.)


Saunan lauteet on käsitelty valkoisella saunasuojalla, muut osat värittömällä.Löylyt takaa Tulikiven Sumu
Saunan lasiseinä Lasiliike Roinisesta ja  laatta Pukkilasta (tässä lähinnä oikeaa sävyä)
8 kommenttia:

 1. Hei, oletteko tykänneet tuosta Sumusta? Meille on tulossa sama ja olisi kiva kuulla käyttökokomuksia.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ollaan tykätty. Minä tykkään vähän miedommista löylyistä kuin mies, mutta molemmat on saaneet kyllä haluamansa löylyt. Ohjauskeskus on tietty aika kätevä myös.

   Poista
 2. Saanko kysyä paljonko teillä on saunan mitat (leveys x pituus)? Lähinnä leveyttä mietin tuossa kiukaan kohdalla istumisen kannalta. Meille on suunnitteilla hyvin samanlainen sauna, mutta tuo leveys mietyttää onko riittävästi. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa, mielelläni vastaan.8) Leveys on 195 cm laudeseinästä laudeseinään ja pituus ikkunaseinästä lasiin 170cm.
   Kiuas tuntuu olevan tosi lähellä (20cm?)lauteita, mutta kyllä siihen mahtuu istumaan. Jalat ikäänkuin kiukaan ympärille. Pienin perheen jäsen on tosin pidettävä istumassa lauteiden toisessa päädyssä, vaikka hän taitaa olla kyllä meistä kovin löylynheitäjä. Sellaisella vauhdilla vettä lentää kiukaalle. Niin ja harvemmin meistä kukaan istuu saunassa niin että jalat ovat ns. lattialla. Lauteiden syvyys on melkein 60 cm.
   Tuo itse kiukaan pinta ei muuten tule ihan kovin kuumaksi. Meidän viisihenkinen perhe mahtuu vallan mainiosti saunaan samaan aikaan ja parhaimmillaan saunassa on ollut kuusi isoa äijääkin. 8)

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta mittojen suhteen! Meillä tulee leveys valmiina olemaan n. 2 m, mutta pituutta on reilusti enemmän, joten taidetaan kuitenkin pitäytyä tässä alkuperäisessä ajatuksessa vastakkain istuttavista lauteista :) Kaunis sauna kyllä teillä. Pakko muuten kommentoida kun aloin saunan lisäksi lueskella muutakin blogistasi niin tosi paljon samankaltaisuuksia meidän kanssa! Tuo vaatehuone eteisessä lasten vaatteille, khh:n pukeutumisnurkkaus, laattavalinnat jne :) Kovin samanlainen maku. Ja meidänkään ei pitänyt koskaan rakentaa, olin siitä täysin vakuuttunut että ei ole meidän juttu :) Palaan varmasti vielä blogisi pariin. T: Nina

  VastaaPoista
 4. Kiva, jos palaat!
  Kannatan ehdottomasti suunnitelmassa pysymistä, jos vielä mitatkin suuremmat. Mahtuu ihan varmasti. Ja on tosi mukava saunoa, kun kaikki mahtuu kerralla kunnolla löylyihin. Ja toisaalta makoilemaankin mahtuu kaksi tyyppiä ihan yhtä aikaa! Aika hauska juttu tuo samanlainen maku ja niin...koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Olen oppinut.;)

  VastaaPoista