tiistai 28. tammikuuta 2014

Lempiratkaisut top 3+ haaste

Huomasin tässä muutama päivä sitten, että olemme asuneet tässä uudessa kodissa jo puoli vuotta. Suurin osa ratkaisuistamme on tuntunut oikeilta ja hyviltä. Itse asiassa joka päivä tulee edelleenkin huokailtua ja  ihasteltua omaa kotia, olkoonkin, että se kuulostaa hiukan omahyväiseltä. Toisaalta, onhan tämän kodin eteen vuodatettu, jos nyt ei verta, hikeä ja kyyneleitä, niin ainakin siihen on käytetty aikaa ja sitä on tehty tunteella, innolla, tuskastumisella ja rakkaudella.
Jotkut ratkaisut tuntuvat tietysti paremmilta kuin toiset. Alunperin ajattelin kerätä tähän ne kolme parasta, mutta taitaa olla niin,että tuli hieman lipsuttua...
Ja ihan paremmuusjärjestykseenkään en niitä tainnut saada, mutta mutta....
Tässä tulee parhaat ratkaisut top 3+ villa Luhdassa.

Koko talon neliömäärä on ollut erittäin riittävä. Koti on avara ja kaikille toiminnoille on riittävästi tilaa. Hukkaneliöitäkään ei ole. (Portaiden alla ehkä muutama > Portaiden alle piti alunperin tulla komero, mutta päädyimmekin avoportaisiin. Nyt portaiden alla kaappitilaa). Keittiö-olohuone on avara, mutta se jakautuu silti selvästi eri toimintojen mukaan: seurusteluun ja tunnelmointiin, television katseluun, ruokailuun ja kokkailuun sotkuineen. Kodinhoitohuonetta odotin, koska sellaista meillä ei ollut ennen ollutkaan ja onhan se nyt ollut mukavaa, kun kaiken ns. sotkun on saanut piilotettua tietyn oven taakse. Kulku kodinhoitohuoneesta ulos on ollut myös kätevä. Aulan tarvetta monet pohtivat suunnitellessaan taloa, mutta meillä se oli heti haaveissa ja se onkin osoittautunut hyväksi paikaksi lasten pelailun kannalta ja on siinä sopiva paikka kotijumpallekin.;) Myös makuuhuoneiden sijoittelu yläkerran rauhaan on ollut meille mieluisa. Kaiken kaikkiaankin yläkerta on enemmän yksityistä aluetta, jonne vieraiden ei ole välttämätöntä mennä. (Kaksikerroksisuus oli tosin jo kaavassa määrättyä). Mukava ja käytännön kannalta hyvä juttu on ollut myös eteisen yhteydessä oleva vaatehuone. Sen sijainti heti ulko-oven vieressä ja toisaalta heti khh:n läheisyydessä helpottaa lähtö- ja tulotilanteita ja vaatekaaosta kummasti.

2. Sauna
Sauna nyt vaan on ihana paikka. Parasta saunassamme on leveät lauteet, vaaleus, kiuas, lasit, valoisuus, sopiva tilan koko meidän perhelle. Tykkään. Kun saamme valmiiksi myös lauteiden alta puuttuvat valot ja kaiuttimet, tunnelma lienee entistäkin enemmän kohdillaan.

3. Lasikaiteet
Aulassa ja portaikossa olevat lasikaiteet ovat  omaan makuuni kauniit. Aulan ja olohuoneen välinen kaide tuo tiloihin lisää tilan tuntua ja ikkunoiden valo pääsee tietysti niistä läpi. Puuosat tuovat kaiteisiin pehmeyttä, joita ei vaihtoehtoina olleet "teräs" kaiteet ehkä olisi tuoneet. Myönnän, että kovin siivousystävälliset lasikaiteet eivät ole, sillä lapsiperheessä riittää tahmatassuja...Siitä huolimatta kaiteet ovat yksi lempijutuistani!4. Isot ikkunat
 Valoa, valoa, valoa! Kaihtimet (alaosassa) ovat toki usein kiinni iltaisin pimeällä,mutta silloin tuota valoa nyt ei muutenkaan ole.

5. Tunto Kivi
Eteisen Tunto Kivi -maalilla tehty seinä. Vaikka maalauksen aikana kävikin pikkuinen tekninen kommellus, on seinä suosikkini. Se näyttää elävältä, mutta silti rauhalliselta. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan!


Tällaiset olivat siis minun top 3+suosikkini. Talon suunnittelun ja rakentamisen aikana pohdimme tietysti usein, mitkä olisivat ne toimivat jutut. Tietysti myös silmänilo eri ratkaisuissa ja päätöksissä mietityttää. Siksi olikin mukavaa aina kuulla toisilta jo talonsa rakentaneilta tai remontoinneilta, mitkä jutut ovat osoittautuneet hyviksi. Vaikka ainahan se on niin, että toinen toimii toisella, toisella ei.

Haastankin nyt mukaan rakentamisen ja sisustuksen blogeja. Jospa teidän hyvästä ratkaisusta tulisi jonkun toisenkin hyvä ratkaisu?

Mitkä ovat teidän kotinne top3+ suosikkiratkaisut ja jutut? Mikä on ollut toimivaa? Mikä on ollut mukavaa? Mitä kohtaa ihailet päivästä toiseen? Kerro omat lempijuttusi ja haasta kolme uutta blogia mukaan!

Itse haastan mukaan :
Modernisti Kodikas
Hemma hos Oja
Moderni Puutalo 
+
Elämäni huoneet

 

Ja tottahan toki kommenttilooraankin saa jättää omia suosikkijuttujaan!
Jotenkin minusta tuntuu siltä, että pakko laittaa ilmoille myös top3 - ei-niin-hyvää juttua. Onkohan niitä kolmen verran? ;)

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Kiitos haasteesta, tähän on mukava lähteä vastaamaan :)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos blogistasi. Teidän kodissa on hyvin paljon samoja elementtejä, kuin meidän tulevassa kodissamme. Siksi täältä on aina kiva käydä kurkkimassa vinkkejä. Tämä top 3 päivitys oli erityisen mielenkiintoinen. Ajattelin soveltaa haastetta omassa blogissani ja kirjata nyt rakennusvaiheessa top3 ja tehdä saman uudestaan puolen vuoden asumisen jälkeen. Oliko sinun top3 niitä asioita, joita jo suunnitteluvaiheessa piti must-juttuina? Jään innolla odottamaan sitä toisen pään listaa :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, jos otat haasteen vastaan ja seurailet suosikkijuttuja jo nyt! Kävinkin heti kurkkailemassa teillä, hyvältä näyttää ja pian näyttää varmaan vielä paremmalta.;)
  Kiva kuulla, jos olet jotain vinkkejäkin blogistani saanut. Yritän kirjata sen toisen topkolmosen tämän viikon aikana. Raksa- aikana oli aina vaiheesta riippuen esimerkiksi pohjan suhteen vaihtelevat fiilikset..tyylin toimiiko tää nyt tän kokosena ja tässä paikassa. Mutta onneksi toimii. Tsemppiä teidän raksalle!

  VastaaPoista